manja slova veća slova

Preslušajte suradnju Chuievaca i Borisa Štoka

Nakon suradnje sa Josipom Lisac Chuievci su podijelili glazbenu inspiraciju i s jednim od naših najboljih muških vokala Borisom Štokom. To je početak nove glazbene priče u kojoj nam Chui i Boris Štok donose fantastičnu pjesmu naslovljenu 'Pogledaj'.

 

'Pogledaj' je doista malo glazbeno remek djelo u trajanju od skoro 8:00 min. u originalnoj verziji ali je napravljena i radio edit verziji od 4:43 min. koja će biti prihvatljivija za emitiranje u eteru radio postaja!

 

Chuievci su miljenici struke, glazbenih kritičara ali i, najvažnije, publike! Njihov album 'Chui ovu glazbu', realiziran u suradnji s Jazz orkestrom HRT-a, glazbeni kritičari proglasili su čistim remek djelom, a potom je to fantastično diskografsko izdanje na ovogodišnjoj dodjeli naše najprestižnije glazbene nagrade Porin ovjenčano Porinom za najbolju izvedbu jazz skladbe (Chui i Jazz orkestar HRT-a: 'Punch'), jazz album godine (Chui i Jazz orkestar HRT-a: 'Chui ovu glazbu') i vokalnu izvedbu Josipe Lisac na Chuievoj 'Tebi putujem'. Uz to, treba dodati još dvije itekako prestižne nominacije: za najbolju skladbu jazz glazbe (skladba Punch) i za album godine što je čudesno jer nikad dosad jazz band nije imao baš nikakve šanse u toj kategoriji  ostvariti nominaciju ali naš Chui je bend takvog kalibra da mu je to uspjelo kao i nominacija za IMPALU - europsku nagradu za najbolji europski nezavisni album godine. 


Tu prekrasnu glazbenu priču albuma 'Chui ovu glazbu' u suradnji s Jazz orkestrom HRT-a zaokružili su veličanstvenim koncertom u Tvornici i brojnim samostalnim koncertima kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu dok ovogodišnju sezonu ljetnih nastupa naši Chuevaci započinju koncertom  u Zagrebu koji će održati 16. lipnja u  sklopu programa Ljeto u MSU.

Diskografski Chui ide dalje, u nove glazbene pohode, pod okriljem Dancing Beara, s novim singlom 'Pogledaj' i novom suradnjom, ovaj puta s Borisom Štokom.

 

O toj suradnji Toni Starešinić alfa i omega benda Chui je rekao:

„Bili smo sretni kad nam se javio Boris da napravimo nešto skupa. Ja sam pratio njego rad i u grupi Quasarr i jedna od njihovih najdražih pjesama mi je bila Arpeggio pa sam uvod u Pogledaj napravio i kao neku posvetu bivšem Borisovom bendu. Kako je Boris krenuo dalje u solo vode tako je i nastavak pjesme otišao u skroz novom smjeru.. I eto je u skoro osam minuta, pravo glazbeno putovanje, kojem je Dalibor kroz spot dao još jednu novu dimenziju. To je postao film.."

 

Boris Štok je suosnivač i dugogodišnji član odlične grupe Quasarr, u kojoj je djelovao u svojstvu autora tekstova, koautora glazbe i glavnog vokala, a prošle je godine krenuo u samostalne vode. Da je to bila dobra odluka, a njegov rad zapažen potvrđuje ovogodišnja nominacija u kategoriji Novi izvođač godine za nagradu Porin, brojni nastupi od kojih bi izdvojili ovaj na Sea Star festivalu u Umagu (25.05.18.) te na tvrđavi svetog Mihovila u Šibeniku (25.07.18.) ispred svjetski poznate kantautorice LP gdje će također uživo predstaviti svoj aktualni singl 'Baby, Baby'.  Uz spomenuti, nedavno objavljeni singl, Boris Štok će u radijskom eteru biti zastupljen i s novim singlom 'Pogledaj' koji je realiziran u suradnji s bendom Chui, evo šta je o toj suradnji izjavio Boris Štok:

„Jako me veseli ova suradnja sa Chui, odmah smo kliknuli..na prvu!  Uvijek je dobro izaći malo iz svojih navika rada i pustiti da te kreacija vodi. Nije bitan žanr već muzikalnost! 
Nisam dugo tražio melodiju i tekst, ušao sam u studio, krenuo snimat vokale i sve je bilo gotovo za sat, dva! Pjesma je eklektična, puna emocija, dinamike... 8 minuta, genijalno! :)"

 

Fantastičnu pjesmu prati jednako takav i video spot, a naslov pjesme 'Pogledaj' kao da je sam pozvao genijalnog Dalibora Barića koji je napravio fenomenalan spot. Riječ je o animiranom video spotu u trajanju od skoro osam minuta, djelo potpisuje redatelj Dalibor Barić koji je upotpunio ovo malo glazbeno remek djelo i dao mu jednu drugu dimenziju, to je postao film!

 


(Ovi tekstovi i fotografije podliježu zaštiti autorskih prava. Neovlašteno preuzimanje ili neovlašteno korištenje bilo kojeg teksta ili fotografije smatrat će se kršenjem autorskih prava i bit će podložno tužbi.)
29.05.2018. (14:29)
RZL

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja početkom ovog mjeseca objavilo je javni poziv za građane da podnesu zahtjeve za ostvarenje prava na stambeno zbrinjavanje ili za uklanjanje ostataka porušenih obiteljskih kuća i drugih stambenih zgrada, koje su uništene ili oštećene zbog klizišta. Na ovaj javni poziv se mogu javiti svi građani čije kuće su oštećene uslijed klizanja tla. Na području Krapinsko-zagorske županije trenutno je registriranih oko 300 klizišta, od toga ih je 68 aktivno uz stambene objekte, s procijenjenom štetom na 25 milijuna kuna. Javni poziv sa svim detaljima oko potrebne dokumentacije nalazi se na web
16.08.2018. (10:35) ...otvori...

U općini Tuhelj, uz proslavu blagdna velike Gospe, obilježen je Dan općine. Tim je povodom održana svečana sjednica Općinskog vijeća, kojom je obilježeno i 25 godina postojanja općine. U osvrtu na proteklo razdoblje načelnik Mladen Hercigonja pobrojao je brojne komunalne projekte, poput asfaltiranja cesta, proširenje javne rasvjete, nabavu komunalnog vozila čime su stvoreni uvjeti za jeftinije i efikasnije održavanje komunalne infrastrukture. Osnivanje zajedničke Turističke zajednice Općine Tuhelj, Grada Klanjca i Općine Veliko Trgovišće također je važno da se u turističkom smislu ostvare potencijali koje tuheljski kraj svakako ima, istaknuo je načelnik.
16.08.2018. (09:45) ...otvori...

Oroslavje je, uz blagdan Velike Gospe, obilježilo Dan grada, a tim je povodom, tijekom cijelog vikenda bio organiziran raznolik program, koji je završio jučer, proslavom župnog blagdana. Održana je i svečana sjednica Gradskog vijeća, na kojoj je o ključnim projektima izvjestio gradonačelnik Emil Gredičak. Između ostalog, istaknuo je kako se u proteklih godinu dana u Oroslavje doselilo 239 novih stanovnika, odnosno toliko ih je prijavilo boravište u gradu. Oroslavje je i prvi grad u Hrvatskoj koji je u potpunosti modernizirao i rekonstruirao javnu rasvjetu, a u centru grada svima je dostupan širokopojasni besplatni Internet. Bilježi se i porast izravnih
16.08.2018. (10:01) ...otvori...

U Svetom Križu Začretju ove subote počinje Tjedan kulutre, zabave i športa, u sklopu kojeg će se održati ove godine jubilarni, 50. "Prvi glas Zagorja", pa i cijela manifestacija koja će potrajati do 25. kolovoza nosi naslov jubilarnog festivala. Svečano otvorenje je u subotu, u 20 sati, na Trgu hrvatske kraljice Jelene, nakon kojeg će se održati i dječji festival “Prvi glas Zagorja“, a potom je koncert Zvonka Bogdana i tamburaša. Udruga za kulturu, zabavu i šport za sve posjetitelje pripremila je do kraja manifestacije bogat program s puno različitih sadržaja, a što se tiče jubilarnog “Prvog glasa Zagorja”, bit će održana
16.08.2018. (10:21) ...otvori...

PJESNIČKO DRUŽENJE U KUMROVCU

Turistička zajednica područja Kumrovec, Desinić, Zagorska Sela i općina Kumrovec organiziraju u četvrtak, 16. kolovoza povodom blagdana sv. Roka susret pjesnika "Večeras ću vam pjesmom reći". Sudjelovat će Gordana Bartol, Branko Pratengrazer, Srečko Blažičko, Vesna Mateša, Ivo Šućur, Rajka Hrbić, Željko Taboršak
...otvori... 09.08.2018. (13:22)

Svetkovina Velike Gospe

Blagdan je Velike Gospe, svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije, ujedno i državni blagdan. Diljem Hrvatske deseci tisuća vjernika hodočaste u marijanska svetišta. Najviše ih se očekuje danas u Mariji Bistrici, Nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke. Prema procjenama rektora Svetišta, preč. Domagoja
...otvori... 15.08.2018. (08:24)

Dan grada Oroslavja i Dan općine Tuhelj

Danas, na blagdan Velike Gospe, svoj dan slave grad i župa Oroslavje. Prigodni program je počeo još u petak. Danas prijepodne na Buljbačevom rukavcu održava se natjecanje u sportskom ribolovu, u 9 sati na gradskom groblju će izaslanstvo Grada položiti vijence, a u župnoj crkvi u 11 sati počinje svečano misno slavlje, nakon kojeg
...otvori... 15.08.2018. (08:21)

Muzej hrvatskog vatrogastva na Špancirfestu

U Varaždinu se od 17. do 26. kolovoza održava "Špancirfest", nadaleko poznati ulični festival, s brojnim atraktivnim sadržajima, a u bogat program uključio se i Muzej hrvatskog vatrogastva. Posjetitelji će imati priliku razgledati stalni postav Muzeja, a centralni događaj planiran je u subotu 25. kolovoza u 11 sati, manifestacijom
...otvori... 15.08.2018. (09:44)

Deveti Prigorsko-zagorski sejem

Lokalna akcijska grupa “Prigorje-Zagorje” organizira sutra, 15. kolovoza, deveti “Prigorsko-zagorski sejem”, a domaćin je ove godine Gornja Rijeka. Sejem će se održati ispred crkve Uznesenja BDM u Gornjoj Rijeci, a predstavit će se OPG-ovi i udruge s područja LAG-a PRIZAG. Otvorenje sajma, uz pozdravnu riječ domaćina
...otvori... 14.08.2018. (13:31)

Akcije dobrovoljnog darivanja krvi

U akcijama dobrovoljnog darivanja krvi, koje ovaj tjedan provode GD CK Zabok i Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu, u utorak je darivanje organizirano u Krapinskim Toplicama, u Specijalnoj bolnici gdje je prikupljeno 37 doza krvi. Pristupilo je 60 darivatelja, od toga četiri prvi puta, a 23-troje ih je zbog zdravstvenih razloga dobijeno.
...otvori... 15.08.2018. (09:31)

Školski medni dan i promocija hrvatskih pčelinjaka

Ove jeseni Ministarstvo poljoprivrede započinje provedbu Programa školskog mednog dana i promociju meda hrvatskih pčelinjaka u osnovnim školama. Program se planira provoditi u prvim razredima osnovnih škola, u suradnji sa pčelarskim udrugama. Cilj je educirati djecu i njihove roditelje o važnosti konzumiranja meda, te o
...otvori... 14.08.2018. (10:20)

Zagorje ABECEDA prirode

U Zelenjaku je održano predstavljanje projekta „Zagorje ABECEDA prirode“. To je projekt Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Krapinsko-zagorske županije. Vrijednost mu je 4,58 milijuna kuna, a 85 posto prihvatljivih troškova sufinancira se iz Europskog fonda za regionalni razvoj
...otvori... 14.08.2018. (09:20)

Potpore učenicima u deficitarnim zanimanjima

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta za školsku godinu 2018/2019. dodjeljuje bespovratna sredstva/stipendije učenicima srednjih škola koji se školuju u deficitarnim zanimanjima u sustavu vezanih obrta po jedinstvenom modelu obrazovanja. Na listi je 27 deficitarnih zanimanja, za koje se može dobiti
...otvori... 14.08.2018. (09:16)

Prijave za 100% Zagorsko u Zagrebu

Krapinsko-zagorska županija u Rijeci i Zagrebu organizira tradicionalne sajamske manifestacije "100 % Zagorsko". Manifestacija u Rijeci održat će se 31. kolovoza i 1. rujna, a u Zagrebu 21. i 22. rujna, na Trgu bana Josipa Jelačića. Ova manifestacija je prodajno izložbenog karaktera, izlažu se poljoprivredni proizvodi uzgojeni na
...otvori... 14.08.2018. (10:24)

GD CK Zabok provodi akcije darivanja krvi

Gradsko društvo Crvenog križa Zabok, u suradnji s Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu započelo je nove akcije darivanja krvi. U ponedjeljak je održana prva akcija, u zabočkom Vatrogasnom domu, a odazvao se 141 darivatelj. Prikupljeno je 112 doza, jer je nakon liječničkog pregleda odbijeno 29 darivatelja. Šestero
...otvori... 14.08.2018. (13:18)

Krtice na Bedekovčanskim jezerima

U nedjelju, 19. kolovoza, završava "Ljeto na Bajerima", a kazališnu sezonu na Bedekovčanskim jezerima zatvaraju "Krtice". U nagrađivanoj komediji Kerekesh Teatra, Jan Kerekeš, kao domar Štef, ima problema s krticama na nogometnom terenu, a publika će još jednom imati priliku dobro se nasmijati i zabaviti.
...otvori... 14.08.2018. (10:27)

Novi rezultati Lastavica

Članovi Sportskog društva Lastavica iz Zlatara u subotu su nastupili na utrci "Ravna Gora trail 2018", ujedno šestom kolu KontinenTrail lige. Na kraćoj stazi, od 12 km, ispod vrha Ravne Gore, do mjesta Kamenica u podnožju i s povratnim usponom do planinarskog doma, Miljenko Komar je kroz cilj prošao deveti, s vremenom od 1
...otvori... 14.08.2018. (08:09)

Održan 4. Memorijal Josip Mirt-Teček

U organizaciji Udruge veterana specijalne policije Domovinskog rata „Barun“, u Stubičkim Toplicama je u subotu održan 4. Memorijal "Josip Mirt Teček", tradicionalno, sedmo po redu, godišnje druženje i sportske igre barnitelja, koje se organiziraju u čast prvog predsjednika Udruge. U sklopu Memorijala obilježena je i 27.
...otvori... 13.08.2018. (10:23)

Sanacija divljih odlagališta otpada

Grad Zlatar i osam zagorskih općina dobili su ukupno 126.000 kuna za sufinanciranje sanacije divljih odlagališta otpada. Krapinsko – zagorska županija osigurala je za sanaciju divljih odlagališta 150 tisuća kuna općinama i gradovima. Zahtjeve za sufinanciranje troškova podnijelo je devet jedinica lokalne samouprave
...otvori... 13.08.2018. (09:44)


Live Cam Croatia


Vrijeme
Četvrtak, 16.08.2018. min max
Jutro 16 °C 23 °C
Dan 23 °C 26 °C
Noć 17 °C 20 °C
    Izvor:  www.meteo.hr

Top 5
KOLOVOZ 2018.


Anketa
ČIJI KONCERT BISTE VOLJELI POSJETITI?


     


Izreka tjedna
Slava je otrov koji treba uzimati u malim dozama. Honore de Balzac