manja slova veća slova

Preslušajte suradnju Chuievaca i Borisa Štoka

Nakon suradnje sa Josipom Lisac Chuievci su podijelili glazbenu inspiraciju i s jednim od naših najboljih muških vokala Borisom Štokom. To je početak nove glazbene priče u kojoj nam Chui i Boris Štok donose fantastičnu pjesmu naslovljenu 'Pogledaj'.

 

'Pogledaj' je doista malo glazbeno remek djelo u trajanju od skoro 8:00 min. u originalnoj verziji ali je napravljena i radio edit verziji od 4:43 min. koja će biti prihvatljivija za emitiranje u eteru radio postaja!

 

Chuievci su miljenici struke, glazbenih kritičara ali i, najvažnije, publike! Njihov album 'Chui ovu glazbu', realiziran u suradnji s Jazz orkestrom HRT-a, glazbeni kritičari proglasili su čistim remek djelom, a potom je to fantastično diskografsko izdanje na ovogodišnjoj dodjeli naše najprestižnije glazbene nagrade Porin ovjenčano Porinom za najbolju izvedbu jazz skladbe (Chui i Jazz orkestar HRT-a: 'Punch'), jazz album godine (Chui i Jazz orkestar HRT-a: 'Chui ovu glazbu') i vokalnu izvedbu Josipe Lisac na Chuievoj 'Tebi putujem'. Uz to, treba dodati još dvije itekako prestižne nominacije: za najbolju skladbu jazz glazbe (skladba Punch) i za album godine što je čudesno jer nikad dosad jazz band nije imao baš nikakve šanse u toj kategoriji  ostvariti nominaciju ali naš Chui je bend takvog kalibra da mu je to uspjelo kao i nominacija za IMPALU - europsku nagradu za najbolji europski nezavisni album godine. 


Tu prekrasnu glazbenu priču albuma 'Chui ovu glazbu' u suradnji s Jazz orkestrom HRT-a zaokružili su veličanstvenim koncertom u Tvornici i brojnim samostalnim koncertima kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu dok ovogodišnju sezonu ljetnih nastupa naši Chuevaci započinju koncertom  u Zagrebu koji će održati 16. lipnja u  sklopu programa Ljeto u MSU.

Diskografski Chui ide dalje, u nove glazbene pohode, pod okriljem Dancing Beara, s novim singlom 'Pogledaj' i novom suradnjom, ovaj puta s Borisom Štokom.

 

O toj suradnji Toni Starešinić alfa i omega benda Chui je rekao:

„Bili smo sretni kad nam se javio Boris da napravimo nešto skupa. Ja sam pratio njego rad i u grupi Quasarr i jedna od njihovih najdražih pjesama mi je bila Arpeggio pa sam uvod u Pogledaj napravio i kao neku posvetu bivšem Borisovom bendu. Kako je Boris krenuo dalje u solo vode tako je i nastavak pjesme otišao u skroz novom smjeru.. I eto je u skoro osam minuta, pravo glazbeno putovanje, kojem je Dalibor kroz spot dao još jednu novu dimenziju. To je postao film.."

 

Boris Štok je suosnivač i dugogodišnji član odlične grupe Quasarr, u kojoj je djelovao u svojstvu autora tekstova, koautora glazbe i glavnog vokala, a prošle je godine krenuo u samostalne vode. Da je to bila dobra odluka, a njegov rad zapažen potvrđuje ovogodišnja nominacija u kategoriji Novi izvođač godine za nagradu Porin, brojni nastupi od kojih bi izdvojili ovaj na Sea Star festivalu u Umagu (25.05.18.) te na tvrđavi svetog Mihovila u Šibeniku (25.07.18.) ispred svjetski poznate kantautorice LP gdje će također uživo predstaviti svoj aktualni singl 'Baby, Baby'.  Uz spomenuti, nedavno objavljeni singl, Boris Štok će u radijskom eteru biti zastupljen i s novim singlom 'Pogledaj' koji je realiziran u suradnji s bendom Chui, evo šta je o toj suradnji izjavio Boris Štok:

„Jako me veseli ova suradnja sa Chui, odmah smo kliknuli..na prvu!  Uvijek je dobro izaći malo iz svojih navika rada i pustiti da te kreacija vodi. Nije bitan žanr već muzikalnost! 
Nisam dugo tražio melodiju i tekst, ušao sam u studio, krenuo snimat vokale i sve je bilo gotovo za sat, dva! Pjesma je eklektična, puna emocija, dinamike... 8 minuta, genijalno! :)"

 

Fantastičnu pjesmu prati jednako takav i video spot, a naslov pjesme 'Pogledaj' kao da je sam pozvao genijalnog Dalibora Barića koji je napravio fenomenalan spot. Riječ je o animiranom video spotu u trajanju od skoro osam minuta, djelo potpisuje redatelj Dalibor Barić koji je upotpunio ovo malo glazbeno remek djelo i dao mu jednu drugu dimenziju, to je postao film!

 


(Ovi tekstovi i fotografije podliježu zaštiti autorskih prava. Neovlašteno preuzimanje ili neovlašteno korištenje bilo kojeg teksta ili fotografije smatrat će se kršenjem autorskih prava i bit će podložno tužbi.)
29.05.2018. (14:29)
RZL

U Zaboku je jučer dodijeljeno 30 svjedodžbi o završetku edukacije za njegovateljice u sklopu projekta "Mi pomažemo starijima – MIPOS", čiji je nositelj Grad Zabok. MIPOS je projekt koji osnažuje i zapošljava žene za pružanje pomoći starijim i nemoćnim osobama. Zaposleno je 55 žena koje uslugu pomoći u kući pružaju za 313 korisnika s područja 20 zagorskih gradova i općina. (Bedekovčine, Budinščine, Donje Stubice, Gornje Stubice, Hrašćine, Krapine, Konjščine, Krapinskih Toplica, Lobora, Mača, Marije Bistrice, Mihovljana, Novog Golubovca, Oroslavja, Stubičkih Toplica, Svetog Križa Začretja, Velikog Trgovišća, Zaboka,
19.01.2019. (12:14) ...otvori...

U Krapini je jučer održana konstituirajuća sjednica 4. saziva Povjerenstva za zaštitu prava pacijenata Krapinsko-zagorske županije. Sjednicu je do izbora predsjednika vodila predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki, koja je podsjetila kako je članove Povjerenstva, nakon provedenog javnog poziva, imenovala Županijska skupština u prosincu prošle godine. Članovi novog saziva Povjerenstva su Ljubica Jurina, Marija Mirt, Mladen Popović, Dubravko Sopek i Jasna Šalamon. Oni su među sobom za novog predsjednika izabrali Mladena Popovića, a za zamjenicu Mariju Mirt. "Povjerenstvo za zaštitu prava pacijenata je savjetodavno tijelo
19.01.2019. (12:11) ...otvori...

U prostorijama općine Bedekovčina u četvrtak je održan svečani prijem za 17-stero novorođene djece, rođene tijekom studenog i prosinca prošle godine. Nazočne roditelje i djecu pozdravio je zamjenik načelnika Janko Buzjak te ih upoznao s aktivnostima koje Općina provodi na području brige o djeci i mladima. Patronažna sestra Andrea Križnik roditeljima je održala predavanje o prvim godinama života djece te udijelila brojne stručne savjete. Djeca i njihovi roditelji dobili su novčane nagrade koje se kreću od tisuću do pet tisuća kuna, cvijeće i dječje bodije s natpisom "Ja volim Bedekovčinu"
19.01.2019. (12:09) ...otvori...
Da revitalizacija poslovnog kompleksa Dona u Gornjoj Stubici ide po planu, potvrdilo je 13 investitora koji su odlučili svoje poslovanje preseliti unutar toga kompleksa. Tim je povodom jučer održana i konferencija za medije na kojoj su govorili župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, načelnik Gornje Stubice Jasmin Krizmanić, direktorica Poduzetničkog centra KZŽ Martina Jantol Županić te iz uprave HAMAG-BICRO Marijana Oreb. Spomenuti poslovni kompleks površine je 163 tisuće kvadratnih metara, a od sada će se koristiti kao poduzetnička zona u Gornjoj Stubici, koja je investitore oslobodila komunalne naknade u prvoj godini. U objektu je trenutačno oko 80
19.01.2019. (12:06) ...otvori...

U STUBIČKIM TOPLICAMA IZLOŽBA VIKTORA ŠIPEKA

Povodom 50. obljetnice smrti domaćeg slikara Viktora Šipeka, u organizaciji Općine Stubičke Toplice i tamošnje Općinske knjižnice, sinoć je u knjižnici otvorena izložba na kojoj je izloženo 25 akvarela, tog, nepravedno zanemarenog zagorskog umjetnika. Prema riječima prof. Darka Bubanka, Viktor Šipek je jedan od
...otvori... 19.01.2019. (12:03)

DVA PRVA MJESTA MLADOG SKIJAŠA TOME VALJAKA

Ova skijaška sezona počela je na najbolji način za zlatarskog  najuspješnijeg skijaša, i to dvjema pobjedama. Na "Kupu Mladosti" na zagrebačkom Sljemenu, Tomo Valjak, inače učenik 7.a razreda OŠ Ante Kovačića u Zlataru, osvojio je dva prva mjesta u kategoriji mlađi kadeti (12-14 godina): u utorak, 15.
...otvori... 19.01.2019. (12:01)

PRVA POBJEDA MNK JESENJE

Dvanaestim kolom jučer je počeo drugi dio natjecanja u Prvoj malonogometnoj ligi. U derbiju začelja igrači Malonogometnog kluba Jesenje sinoć su u dvorani SŠ Krapina postigli prvu pobjedu u prvenstvu, 6:4 su pobijedili ekipu Osijeka Kelme. Dva gola za Jesenje je postigao Filip Hanžić, po jedan Denis Švaljek, Josip Cvilko i
...otvori... 19.01.2019. (11:59)

Grad Zlatar - natječaj za stipendije

Gradonačelnica Grada Zlatara raspisala je 18. siječnja 2019. godine Javni natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima u školskoj godini 2018./2019. U proračunu Grada Zlatara osigurana su sredstva za 15 studentskih i 5 učeničkih stipendija. Stipendija za učenike srednjih škola mjesečno iznosi 400,00 kn, a za
...otvori... 18.01.2019. (13:13)

Ulaganja KZŽ u gospodarstvo i poljoprivredu

Za Krapinsko-zagorsku županiju po ulaganjima u gospodarstvo, poljoprivredu i komunalnu infrastrukturu, 2018. godina bila je uspješna. Rečeno je to danas na konferenciji za medije koju su u Krapini održali župan Željko Kolar, njegov zamjenik Anđelko Ferek Jambrek, a nazočna je bila i pročelnica Sanja Mihovilić. U razvoj
...otvori... 18.01.2019. (13:00)

Ministarstvo kulture odobrilo 201 investicijski program

Za ustanove u kulturi koje su se prijavile na natječaj Ministarstva kulture za investicijske potpore za programe izgradnje, adaptacije i opremanja kulturne infrastrukture u 2019. godini odobreno je ukupno preko 43 milijuna 900 tisuća kuna za 201 prijavljen program. Dio tih sredstava odlazi i ove godine na područje Krapinsko-zagorske županije.
...otvori... 18.01.2019. (12:43)

U Pregradu stiže 175 tisuća kuna iz Ministarstva kulture

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske objavilo je 16. siječnja 2019. popis odobrenih programa investicijske potpore koji su prijavljeni na javni poziv za programe izgradnje, adaptacije i opremanja kulturne infrastrukture u 2019. godini. Muzeju grada Pregrade Zlatko Dragutin Tudjina odobren je iznos od 100 tisuća kuna za program sanacije
...otvori... 18.01.2019. (10:04)

Započela isplata socijalnih naknada i potpora

Započela je isplata novčanih naknada i potpora iz sustava socijalne skrbi za mjesec prosinac 2018. godine. Na području mjesne nadležnosti Centra za socijalnu skrb Zlatar Bistrica bit će isplaćeno ukupno 1.242.200,42 kune pomoći i naknada za 1.024 korisnika. Naknade se isplaćuju putem tekućih računa ili putem pošte, a dinamika
...otvori... 18.01.2019. (10:09)

Za udruge u Loboru 290 tisuća kuna

Načelnica Općine Lobor donijela je godišnji plan natječaja i javnih poziva za sufinanciranje udruga građana koje djeluju u Loboru. Iz općinskog proračuna ukupno se za udruge ove godine planira isplatiti 290 tisuća kuna. Potpore za programe i projekte dodjeljivat će se u pet područja. Za potpore udrugama za razvoj civilnog
...otvori... 18.01.2019. (09:54)

Foto natječaj Hrašćina u oku

Klub ljubitelja zavičajne baštine Hrašćina raspisao je 3. foto natječaj „Hrašćina u oku“, natječaj za izbor najboljih digitalnih fotografija koje uključuju zanimljive i skrivene detalje u kombinaciji s prirodnim ljepotama, kulturnom i prirodnom baštinom s područja općine Hrašćina. Cilj
...otvori... 18.01.2019. (08:37)

Radionica za udruge u Bedekovčini

Općina Bedekovčina je 2. siječnja raspisala Javni natječaj za financiranje programa i projekata udruga u 2019. godini. Ukupno se iz općinskog proračuna na udruge planira rasporediti 177.000 kuna, kroz pet prioritetnih područja: kultura, poljoprivreda i gospodarstvo, promicanje vrijednosti Domovinskog rata, socijalno uključivanje i
...otvori... 18.01.2019. (08:20)

Prijem za građane

Potpredsjednik Hrvatskog sabora, Siniša Hajdaš Dončić u utorak, 22. siječnja održat će još jedan prijem za građane. Stvaranjem prostora za razgovor sa građanima potpredsjednik sabora želi čuti mišljenja, iskustva i prijedloge te otvoriti teme koje građani smatraju važnima. Pozivaju se svi zainteresirani
...otvori... 18.01.2019. (13:05)

Nova biciklistička staza koja povezuje Zabok i Začretje

Grad Zabok i Općina Sveti Križ Začretje dobili su ukupno 120 tisuća kuna za uređenje biciklističke staze, koju su zajednički prijavili na natječaj Hrvatske turističke zajednice, za dodjelu potpora na turistički nerazvijenim područjima u 2018. godini. Sportsko rekreacijska biciklistička staza prolazi trasom po postojećem putu od
...otvori... 18.01.2019. (09:31)

Zagorske vinogradarske udruge obilježavaju Vincekovo

22. siječnja spomendan je svetog Vinka, zaštitnika vinogradara. Živio je u Zaragozi za vrijeme vladavine Dioklecijana koji ga je dao pogubiti. Tradiciju obilježavanja danas sv. Vinka održavaju zagorske vinarske i vinogradarske udruge, koje organiziraju tijekom ovog vikenda prigodna druženja, uz blagoslov trsja i simbolični početak
...otvori... 18.01.2019. (08:51)

PODJELA SVJEDODŽBI NJEGOVATELJICAMA U PROJEKTU MIPOS

U Velikoj galeriji u Zaboku sutra će u 16 sati biti održana svečana podjela svjedodžbi njegovateljicama, koje su to zvanje stekle u sklopu projekta MIPOS. Riječ je o projektu "Mi pomažemo starijima – MIPOS", čiji je nositelj Grad Zabok, a pokriva dvije trećine KZŽ. Zaposleno je 55 žena koje usluge pomoći u kući pružaju za 313
...otvori... 17.01.2019. (13:06)


Live Cam CroatiaTop 5
SIJEČANJ 2019.


Anketa
NEDOSTAJE VAM SNIJEG?     


Izreka tjedna
Mudar čovjek ima više koristi od svojih neprijatelja nego budala od svojih prijatelja. B. Gracian