manja slova veća slova

Dodijeljene glazbene nagrade Porin

Na završnoj jubilarnoj svečanosti Glazbene nagrade Porin koja se održala u splitskoj Spaladium Areni, a koju su u izravnom televizijskom i radijskom prijenosu na Hrvatskoj radioteleviziji vodili Iva Šulentić i Ivan Vukušić, podijeljene su statue u 12 kategorija, dok su u predprijenosu dodijeljene statue u 23 kategorije.


Mia Dimšić dobitnica je Porina u dvije najprestižnije kategorije. Album "Život nije siv", koji je producirao Branimir Jovanovac, dobitnik je Porina za Album godine, a Mijina autorska  skladba "Bezimeni" za Pjesmu godine. Kako je u predprijenosu "Život nije siv" dobio tri Porina, a drugi Mijin album "Božićno jutro" dobitnik je za najbolji album popularne duhovne glazbe, Dimšić i suradnici zajedno su osvojili šest Porina.

Pavao Mašić dobio je Porina za najbolju izvedbu klasične glazbe "Pavao Mašić: Johann Sebastian Bach: Die Kunst der Fuge BWV 1080; Contrapunctus 1". S tri Porina u predprijenosu, koji su dobili Mašić i suradnici, album ovog renomiranog klasičara dobio je četiri Porina. Grupa Chui i Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije dobili su Porin za najbolji album jazz glazbe "Chui ovu glazbu" producenta Igora Geržine, dok jeJosipa Lisac dobitnica statue za najbolju žensku vokalnu izvedbu pjesme "Tebi putujem" u suradnji s grupom Chui. Najbolja vokalna suradnja je ona Željka Bebeka i Olivera Dragojevića u pjesmi "Ako voliš ovu ženu", a Bebekov album "Ono nešto naše", koji je producirao Branimir Mihaljević, proglašen je najboljim albumom zabavne glazbe.

Najbolji album rock glazbe ima grupa Mayales za album "Simbol za sunce"producenata Pavla Mihaljevića, Jure Ferine i Petra Beluhana, a novi izvođač godine je grupa FluentesCinkuši i album "Krava na orehu", čiji je producent Dragutin Smokrović Smokva, dobitnici su Porina za najbolji album folklorne i etno glazbenajbolji album klapske glazbe je "51. Festival dalmatinskih klapa Omiš 2017. - Nove skladbe" raznih izvođača u produkciji Dušana Šarca, a "12. Glazbeni festival Šokačke pisme Županja, 2017" , u produkciji Ilije Nikolića dobitnik je Porina za najbolji album tamburaške glazbe.Također, dodijeljeni su i Porini za životna djela koje su dobili pijanistica Pavica Gvozdić,autor i književnik Jakša Fiamengo i legenda glazbene scene Oliver Dragojević.

 

Uoči televizijskog prijenosa glazbene nagrade Porin u splitskoj Spaladium Areni dodijeljene su statue u 23 kategorije. Tri Porina osvojio je album "Život nije siv" u izvedbi Mije Dimšić. Album je dobitnik u kategoriji najboljeg albuma pop glazbe, najbolje produkcije, gdje je statuu dobio Branimir Jovanovac, a naslovnica albuma autora Vjekoslava i Ivana Crnojevca te Branka Hollingsworth Nara, proglašena je i najboljim likovnim oblikovanjem. Mijin drugi album "Božićno jutro" dobitnik je Porina za najbolji album popularno duhovne glazbe, a producenti albuma su Goran Martinac, Domagoj Pavin te Damir Bačić.

U kategorijama klasične glazbe trijumfirao je Pavao Mašić odnosno njegov album"Johann Sebastian Bach: Umijeće fuge" koji je dobitnik u kategorijama najboljeg albuma klasične glazbe, najbolje snimke klasične glazbe, gdje su statuu dobili Božidar Pandurić i Alan Šnajder te najbolje produkcije albuma klasične glazbe, a producent albuma je sam Mašić. Zanimljivo je da su u kategoriji najbolje skladbe klasične glazbedva dobitnika jer su imali jednak broj glasova, a to su Bruno Vlahek za skladbu "Bruno Vlahek: Sonata za klarinet i klavir op. 42" i Olja Jelaska za skladbu "Olja Jelaska: Rodinova meditacija".

Elvis Stanić dobio je Porin za najbolji aranžman skladbe "Rusulica", koju izvodi Oliver Dragojević, a nalazi se na albumu "Air / Zrak". S Ivanom Popeskićem Stanić je dobio i Porin za najbolju snimku albuma "Air / Zrak"Oliver Dragojević dobitnik je statue zanajbolju mušku vokalnu izvedbu za pjesmu "Rusulica", sa Stanićeva albuma.


Parni Valjak za singl "Vrijeme" dobitnik je Porina za najbolju izvedbu grupe s vokalom, a album "Live in Pula" dobitnik je u kategoriji najboljeg koncertnog albuma. Također Marijan Brkić - Brk i Nenad Zubak dobitnici su Porina za najbolju produkciju albuma "Live in Pula". U toj kategoriji Porin za najbolju produkciju dobio je i Branimir Jovanovac za Mijin album "Život nije siv" jer su imali jednak broj glasova.

Matija Dedić ima najbolji instrumentalni album (izvan klasične i jazz glazbe) "Male ljubavi (Susreti)" producenata Silvija Pasarića i Matije Dedića te najbolju instrumentalnu izvedbu (izvan klasične i jazz glazbe) za pjesmu "Potraži me u predgrađu" koju izvodi s Merimom Ključo.

U kategoriji najboljeg albuma alternativne i klupske glazbe dobitnik je Kozmodrum s albumom "Gravity", kojeg je producirao Janko Novoselić, najbolja skladba jazz glazbe je"Kanbal" autora Zvjezdana Ružića u izvedbi Zvjezdan Ružić Sexteta, a najbolja izvedba jazz glazbe je skladba "Punch" u izvedbi Chuija i Jazz orkestra Hrvatske radiotelevizije.

Najbolji album pop-foklorne glazbe ima Klapa Luka "Zbog ljubavi", a producenti albuma su Olja Dešić i Sveto Popović, najbolji album za djecu je "3 praščića / Slavuj" u izvedbi Damira Urbana, Damira Martinovića - Mrleta, Mateja Zeca i Zorana Prodanovića - Prlje, a u produkciji Igora Karlića dok je najbolji povijesno-tematski album "100 originalnih pjesama" Ive Robića, urednika Bojana Mušćeta. Najbolji album s raznim izvođačima je "64. Zagrebački festival" čiji je umjetnički ravnatelj Neno Belan, a najbolji video broj imaju 2Cellos za "Game of Thrones", koji je režirao Darko Drinovac.
(Ovi tekstovi i fotografije podliježu zaštiti autorskih prava. Neovlašteno preuzimanje ili neovlašteno korištenje bilo kojeg teksta ili fotografije smatrat će se kršenjem autorskih prava i bit će podložno tužbi.)
26.03.2018. (13:56)
RZL

Stjepan Počekal, iz Peršavesi (Općina Mače) u kategoriji plugova ravnjaka i Vilko Kukec, iz Selnice Gornje kod Belca (Grad Zlatar) u kategoriji plugova premetnjaka pobjednici su 16. natjecanja orača Krapinsko-zagorske županije, koje je održano i ove godine na parceli poslovne zone u Općini Zlatar Bistrica. Svečana dodjela nagrada i zahvalnica održana je u Društvenom domu. Čestitke pobjednicima te zahvale svim oračima i svima koji su sudjelovali u pripremi natjecanja uputio je u ime organizatora župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar. "Pobjednicima želim dobar plasman na državnom natjecanju, a svima koji će sljedeće godine sudjelovati u natjecanju
21.04.2018. (15:08) ...otvori...

U Zlatar Bistrici se danas na prostoru Poslovne zone održava 16. natjecanja orača Krapinsko – zagorske županije. Ove godine je prijavljeno 11 natjecatelja, no trojica nisu nastupila.  Orači se natječu u dvije kategorije: plugovi ravnjaci i plugovi premetnjaci. Pobjednik svake kategorije predstavljat će Krapinsko-zagorsku županiju na 16. Državnom natjecanju orača i 7. Državnom natjecanju u oranju konjskim zapregama u sklopu 5. Farm Show-a, koje će ove godine biti održano u Osijeku krajem kolovoza.  Natjecatelje su pozdravili u ime domaćina načelnik Općine Zlatar Bistrica Žarko Miholić, u ime organizatora Draženka Grah, predsjednica Hrvatske udruge u
21.04.2018. (07:45) ...otvori...

U sklopu obilježavanja Dana grada Zlatara u Belcu će se ove nedjelje održati koncert Zagrebačkih solista, u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta dr. Jurja Žerjavića i Župe Belec. Zagrebački solisti održali su od svog osnivanja 1953. preko 4000 koncerta na svim kontinentima, kao i u najprestižnijim koncertnim dvoranama te ove nedjelje dolaze po prvi puta nastupiti u prekrasni barokni ambijent belečke župne crkve. Koncert u crkvi sv. Marije Snježne počinje u 18 sati, a ulaz je slobodan
21.04.2018. (09:25) ...otvori...

U Galeriji izvorne umjetnosti u Zlataru jučer je otvorena izložba "Proljeće kolekcionara Valentaković", što je ujedno bio i prvi sadržaj programa u sklopu obilježavanja Dana grada. Riječ je o zbirci koja sadrži impresivan broj predmeta, stvarana je pedesetak godina, predanim radom, požrtvovnošću i ljubavi prema baštini, zelinskog kolekcionara Zdravka Valentakovića. Njegova privatna zbirka, koju nakon Svetog Ivana Zeline, izlaže i za publiku u Zlataru, sadrži preko 200 različitih antiknih zidnih satova, od kojih dio sada krasi i zidove zlatarske Galerije. Svi satovi su porijeklom iz pokrajine Schwarzwald, u jugozapadnoj Njemačkoj, a donijeli su iz
21.04.2018. (09:24) ...otvori...

Humanitarni koncert za Daniela Plašća

Vijeće učenika Srednje škole Bedekovčina organizira humanitarni koncert “Naši koraci za Daniela” za pomoć učeniku škole Danielu Plašću. Daniel je 2015. godine doživio prometnu nesreću u kojoj je ostao nepokretan. Do sada je organizirano nekoliko akcija za kupnju robotskog odijela pomoću kojeg bi
...otvori... 21.04.2018. (08:04)

25. obljetnica Krapinsko-zagorske županije

Uz blagdan sv. Jurja, 23. travnja ovoga vikenda nekoliko općina u Zagorju slavi svoj Dan. Svečanosti su jučer održane u Općinama Desinić, Đurmanec i Gornja Stubica, a tijekom narednih dana je pripremljen niz kulturnih, zabavnih i sportskih događanja. Na blagdan svetog Jurja, svoj Dan obilježava i Krapinsko-zagorska županija. Svečana
...otvori... 21.04.2018. (08:00)

23. Smotra kazališnih amatera

U organizaciji Zajednice amaterskih kulturno-umjetničkih udruga ove nedjelje će se u Zaboku održati 23. Smotra kazališnih amatera. Bit će to prilika da se na jednom mjestu okupe kazališne družine te da se njihov rad predstavi široj javnosti, također da se vrednuje njihov rad od strane profesionalne struke, a za publiku
...otvori... 21.04.2018. (11:39)

Prijem za građane

Potpredsjednik Hrvatskog sabora, Siniša Hajdaš Dončić nastavlja sa prijemom za građane, što je prilika da građani daju svoja mišljenja i prijedloge te iznesu iskustva i otvore teme koje smatraju važnima. Prijem će se održati u prostorijama SDP-a, u Zaboku, u utorak 24. travnja, od 8 do 10 sati. Pozvani su svi
...otvori... 21.04.2018. (07:47)

Podržite MNK Jesenje u osvajanju naslova prvaka

MNK Jesenje u nedjelju igra posljednju utakmicu sezone protiv Bjelovara, u kojoj se odlučuje o naslovu prvaka 2. Hvatske malonogometne lige-sjever. Susret između prvoplasiranog Jesenja i drugoplasiranog Bjelovara odlučuje koja će ekipa ući u kvalifikacije za Prvu ligu. Nogometaši Jesenja u pretposljednjem, 17. kolu na gostovanju u
...otvori... 19.04.2018. (10:23)

PROMJENA STRATEGIJE LAGA-A ZELENI BREGI

LAG „Zeleni bregi“ izmijenio je Lokalnu razvojnu strategiju i pripremio Natječaj za Tip operacije 1.1.2. Naime, u Stubičkim Toplicama održana je sjednica uravnog odbora i skupštine Lokalne akcijske grupe "Zeleni bregi" te su donesene sve potrebne odluke, dokumenti i pravilnici za isporuku Lokalne razvojne strategije i objavu
...otvori... 20.04.2018. (13:14)

OBILJEŽEN DAN DAROVITE DJECE

U Zaboku je jučer održan stručni skup za odgojno-obrazovne djelatnike na temu "Darovita djeca – kako ih razumjeti i odgajati". Velik broj okupljenih djelatnika iz dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola na početku je pozdravila zamjenica župana Jasna Petek, naglasivši kako i darovita djeca imaju posebne
...otvori... 20.04.2018. (13:13)

ODRŽANA SJEDNICA VIJEĆA ZA PREVENCIJU KZŽ

U Krapini je održana 6. sjednica Vijeća za prevenciju u lokalnoj zajednici Krapinsko-zagorske županije. Vijeće je informirano o stanju sigurnosti na području Krapinsko-zagorske županije, koje je ocijenjeno zadovoljavajućim, a osobito je pohvaljena suradnja same Županije i Policijske uprave-krapinsko-zagorske, posebno u provođenju
...otvori... 20.04.2018. (13:11)

HUMANITARNA AKCIJA OPĆINE MAČE

Na inicijativu patronažne službe, Općina Mače u suradnji s KZŽ realizirala je humanitarnu akciju za jednu nepokretnu mještanku. Naime, prošli je tjedan doniran antidekubitalni madrac i poklon paket medicinskih potrepština, ukupne vrijednosti dvije tisuće kuna, nepokretnoj Marina Malečić, koja je zbog bolesti već 9
...otvori... 20.04.2018. (13:08)

BRANITELJSKE UDRUGE IZLAŽU U MARIJI BISTRICI

U Dvorani Božanskog Milosrđa, u Svetištu MBB-e u srijedu je otvorena izložba "Umjetnošću i ljepotom protiv predrasuda". Ova je izložba nastavak istoimenog projekta, koji je pokrenula Udruga ratnih veterana domovinskog rata "Crne mambe", a uključila se i Udruga specijalne jedinice policije "Barun". Izložba je dosad bila
...otvori... 20.04.2018. (13:07)

NAKON ZABOKA ZLATARSKA PALETA U SVETOM IVANU ZELINI

Udruga likovnih umjetnika "Zlatarska paleta" iz Zlatara povodom svoje 25. obljetnice organizira gostovanja izložbe "Vječno treptanje u svijetu" u Svetom Ivanu Zelini, kamo seli nakon Zaboka. Otvorenje izložbe održat će se u utorak, 24. travnja, u 19 sati u Muzeju Sveti Ivan Zelina, a svoje će radove izložiti 25 autora – članova
...otvori... 20.04.2018. (12:58)

POZIV PJEVAČIMA AMATERINA NA ORONOTU 2018.

Turistička zajednica grada Oroslavja i ove godine organizira festival pjevača – amatera "Oronota 2018." Ove godine pobjednike festivala očekuju bogate nagrade, između ostaloga, snimanje pjesama u renomiranom glazbenom studiju i prijenos nastupa uživo. Na festivalu, koji će se održati u nedjelju, 27. svibnja u Domu kulture u Oroslavju,
...otvori... 20.04.2018. (12:57)

NOGOMET

U srijedu je odigrano 16. kolo 4. HNL - Središte, odgođeno početkom proljetnog dijela prvenstva. U derbiju kola Gaj je u Maču ugostio vodeće Ponikve, a utakmica je završila 1:1. Zabočka Mladost je na svojem terenu s 3:2 savladala ekipu Savskog Marofa. Na ljestvici i dalje vode Ponikve, sa 49 bodova, ali im se drugoplasirani
...otvori... 20.04.2018. (12:55)

PROGRAM OBILJEŽAVANJA DANA GRADA ZLATARA

Otvorenjem izložbe "Proljeće kolekcionara VALENTAKOVIĆ" u zlatarskoj Galeriji ovoga petka počinje program obilježavanja "Dana grada Zlatara". Riječ je o zbirci koja sadrži impresivan broj objekata, stvarana je pedesetak godinama, predanim radom, požrtvovnošću i odricanjem zelinskog kolekcionara Zdravka Valentakovića. Izloženi će
...otvori... 18.04.2018. (12:37)

Sastanak župana u Krapini

U Krapini je danas održan sastanak župana sjeverne i sjeverozapadne Hrvatske, na kojem su uz domaćina, župana Krapinsko-zagorske županije Željka Kolara, prisustvovali su i župani Varaždinske županije Radimir Čačić, Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs te Koprivničko-križevačke županije Darko Koren. Ovaj sastanak nastavak
...otvori... 19.04.2018. (14:40)


Live Cam Croatia


Vrijeme
Subota, 21.04.2018. min max
Jutro 12 °C 24 °C
Dan 19 °C 24 °C
Noć 13 °C 13 °C
    Izvor:  www.meteo.hr

Top 5
TRAVANJ 2018.


Anketa
VAŠE NAJDRAŽE GODIŠNJE DOBA!
     


Izreka tjedna
Slava je otrov koji treba uzimati u malim dozama. Honore de Balzac