manja slova veća slova

Dodijeljene glazbene nagrade Porin

Na završnoj jubilarnoj svečanosti Glazbene nagrade Porin koja se održala u splitskoj Spaladium Areni, a koju su u izravnom televizijskom i radijskom prijenosu na Hrvatskoj radioteleviziji vodili Iva Šulentić i Ivan Vukušić, podijeljene su statue u 12 kategorija, dok su u predprijenosu dodijeljene statue u 23 kategorije.


Mia Dimšić dobitnica je Porina u dvije najprestižnije kategorije. Album "Život nije siv", koji je producirao Branimir Jovanovac, dobitnik je Porina za Album godine, a Mijina autorska  skladba "Bezimeni" za Pjesmu godine. Kako je u predprijenosu "Život nije siv" dobio tri Porina, a drugi Mijin album "Božićno jutro" dobitnik je za najbolji album popularne duhovne glazbe, Dimšić i suradnici zajedno su osvojili šest Porina.

Pavao Mašić dobio je Porina za najbolju izvedbu klasične glazbe "Pavao Mašić: Johann Sebastian Bach: Die Kunst der Fuge BWV 1080; Contrapunctus 1". S tri Porina u predprijenosu, koji su dobili Mašić i suradnici, album ovog renomiranog klasičara dobio je četiri Porina. Grupa Chui i Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije dobili su Porin za najbolji album jazz glazbe "Chui ovu glazbu" producenta Igora Geržine, dok jeJosipa Lisac dobitnica statue za najbolju žensku vokalnu izvedbu pjesme "Tebi putujem" u suradnji s grupom Chui. Najbolja vokalna suradnja je ona Željka Bebeka i Olivera Dragojevića u pjesmi "Ako voliš ovu ženu", a Bebekov album "Ono nešto naše", koji je producirao Branimir Mihaljević, proglašen je najboljim albumom zabavne glazbe.

Najbolji album rock glazbe ima grupa Mayales za album "Simbol za sunce"producenata Pavla Mihaljevića, Jure Ferine i Petra Beluhana, a novi izvođač godine je grupa FluentesCinkuši i album "Krava na orehu", čiji je producent Dragutin Smokrović Smokva, dobitnici su Porina za najbolji album folklorne i etno glazbenajbolji album klapske glazbe je "51. Festival dalmatinskih klapa Omiš 2017. - Nove skladbe" raznih izvođača u produkciji Dušana Šarca, a "12. Glazbeni festival Šokačke pisme Županja, 2017" , u produkciji Ilije Nikolića dobitnik je Porina za najbolji album tamburaške glazbe.Također, dodijeljeni su i Porini za životna djela koje su dobili pijanistica Pavica Gvozdić,autor i književnik Jakša Fiamengo i legenda glazbene scene Oliver Dragojević.

 

Uoči televizijskog prijenosa glazbene nagrade Porin u splitskoj Spaladium Areni dodijeljene su statue u 23 kategorije. Tri Porina osvojio je album "Život nije siv" u izvedbi Mije Dimšić. Album je dobitnik u kategoriji najboljeg albuma pop glazbe, najbolje produkcije, gdje je statuu dobio Branimir Jovanovac, a naslovnica albuma autora Vjekoslava i Ivana Crnojevca te Branka Hollingsworth Nara, proglašena je i najboljim likovnim oblikovanjem. Mijin drugi album "Božićno jutro" dobitnik je Porina za najbolji album popularno duhovne glazbe, a producenti albuma su Goran Martinac, Domagoj Pavin te Damir Bačić.

U kategorijama klasične glazbe trijumfirao je Pavao Mašić odnosno njegov album"Johann Sebastian Bach: Umijeće fuge" koji je dobitnik u kategorijama najboljeg albuma klasične glazbe, najbolje snimke klasične glazbe, gdje su statuu dobili Božidar Pandurić i Alan Šnajder te najbolje produkcije albuma klasične glazbe, a producent albuma je sam Mašić. Zanimljivo je da su u kategoriji najbolje skladbe klasične glazbedva dobitnika jer su imali jednak broj glasova, a to su Bruno Vlahek za skladbu "Bruno Vlahek: Sonata za klarinet i klavir op. 42" i Olja Jelaska za skladbu "Olja Jelaska: Rodinova meditacija".

Elvis Stanić dobio je Porin za najbolji aranžman skladbe "Rusulica", koju izvodi Oliver Dragojević, a nalazi se na albumu "Air / Zrak". S Ivanom Popeskićem Stanić je dobio i Porin za najbolju snimku albuma "Air / Zrak"Oliver Dragojević dobitnik je statue zanajbolju mušku vokalnu izvedbu za pjesmu "Rusulica", sa Stanićeva albuma.


Parni Valjak za singl "Vrijeme" dobitnik je Porina za najbolju izvedbu grupe s vokalom, a album "Live in Pula" dobitnik je u kategoriji najboljeg koncertnog albuma. Također Marijan Brkić - Brk i Nenad Zubak dobitnici su Porina za najbolju produkciju albuma "Live in Pula". U toj kategoriji Porin za najbolju produkciju dobio je i Branimir Jovanovac za Mijin album "Život nije siv" jer su imali jednak broj glasova.

Matija Dedić ima najbolji instrumentalni album (izvan klasične i jazz glazbe) "Male ljubavi (Susreti)" producenata Silvija Pasarića i Matije Dedića te najbolju instrumentalnu izvedbu (izvan klasične i jazz glazbe) za pjesmu "Potraži me u predgrađu" koju izvodi s Merimom Ključo.

U kategoriji najboljeg albuma alternativne i klupske glazbe dobitnik je Kozmodrum s albumom "Gravity", kojeg je producirao Janko Novoselić, najbolja skladba jazz glazbe je"Kanbal" autora Zvjezdana Ružića u izvedbi Zvjezdan Ružić Sexteta, a najbolja izvedba jazz glazbe je skladba "Punch" u izvedbi Chuija i Jazz orkestra Hrvatske radiotelevizije.

Najbolji album pop-foklorne glazbe ima Klapa Luka "Zbog ljubavi", a producenti albuma su Olja Dešić i Sveto Popović, najbolji album za djecu je "3 praščića / Slavuj" u izvedbi Damira Urbana, Damira Martinovića - Mrleta, Mateja Zeca i Zorana Prodanovića - Prlje, a u produkciji Igora Karlića dok je najbolji povijesno-tematski album "100 originalnih pjesama" Ive Robića, urednika Bojana Mušćeta. Najbolji album s raznim izvođačima je "64. Zagrebački festival" čiji je umjetnički ravnatelj Neno Belan, a najbolji video broj imaju 2Cellos za "Game of Thrones", koji je režirao Darko Drinovac.
(Ovi tekstovi i fotografije podliježu zaštiti autorskih prava. Neovlašteno preuzimanje ili neovlašteno korištenje bilo kojeg teksta ili fotografije smatrat će se kršenjem autorskih prava i bit će podložno tužbi.)
26.03.2018. (13:56)
RZL

U srijedu je držana sjednica Gradskog vijeća Zlatara. Jednoglasno i bez primjedbi, u nazočnosti ravnateljica ustanova, usvojena su izvješća o radu za 2018. godinu Gradske knjižnice Zlatar, Galerije izvorne umjetnosti i Pučkog otvorenog učilišta dr. Jurja Žerjavića. Ujedno je imenovano Natječajno povjerenstvo za raspisivanje natječaja za imenovanje ravnatelja Pučkog učilišta. U povjerenstvu su Kazimir Sviben, Vinko Bajzek i Tihana Mendek. Usvojeno je i izvješće o radu Komunalca Konjščina, sukladno Zakonu o održivom gospodarenju otpadom, a nazočan je bio predstavnik davatelja usluga, za kojeg vijećnici također nisu imali pitanja.
21.03.2019. (13:03) ...otvori...
Ugovore o sufinanciranju promocije gospodarstvenika i obrtnika s područja Krapinsko-zagorske županije, vrijedne 250 tisuća kuna danas je u Krapini s predsjednikom županijske Obrtničke komore Davorom Pleškom i predsjednikom HGK Županijske komore Krapina Josipom Grilcem potpisao župan Željko Kolar. Sredstva su osigurana u proračunu Krapinsko-zagorske županije, a bit će korištena za promociju i nastupe gospodarstvenika i obrtnika na različitim događanjima u zemlji i inozemstvu. Obrtnička komora dobila je 150 tisuća, a Gospodarska 100 tisuća kuna
20.03.2019. (13:21) ...otvori...
Grad Zlatar svake godine prigodom svečanosti obilježavanja Dana Grada dariva novčanim iznosom djecu rođenu u prethodnoj godini na području grada. Tim povodom, pozivaju se roditelji djece rođene u 2018. godini, koji još nisu, da prijave svoju novorođenu djecu za darivanje. Prijavu je moguće napraviti u prostorijama Grada Zlatara, Park hrvatske mladeži 2 (drugi kat lijevo) radnim danom u vremenu od 7 do 15 sati, na e-mail adresu: grad@zlatar.hr ili na broj fax-a: 049/466 703 najkasnije do 23. travnja 2019. godine. Obrazac zahtjeva može se preuzeti na web stranici Grada Zlatara. Zahtjevu se prilažu: kopija izvatka iz matice rođenih ili rodnog lista ili domovnice za
21.03.2019. (13:08) ...otvori...
Povodom obilježavanja Međunarodnog dana socijalnog rada CZSS Zlatar Bistrica organizira stručna predavanja na tribini „Zaštita prava i dobrobiti djeteta“. Predavanja će održati savjetnice Pravobraniteljice za djecu Lidija Petrović i Ester Radmilo. Teme su "Najbolji interes djeteta" - pravo na život u obitelji, pravo na sudjelovanje u postupcima i "Pravo djeteta na zaštitu od nasilja" (u obitelji, odgojno-obrazovnim institucijama) te međuresorna suradnja, protokoli i dokumenti. Tribina će se održati ovaj petak, 23. ožujka, od 11 sati, u Domu kulture u Zlatar Bistrici.
21.03.2019. (13:05) ...otvori...

Rezultati natjecanja za Europsko stablo godine - Gupčeva lipa na 11. mjestu

Objavljeni su rezultati natjecanja za Europsko stablo 2019. godine. U konkurenciji je bila i Gupčeva lipa, koja je na kraju zauzela 11. mjesto s 14.217 glasova. Europskim stablom godine proglašen je Badem Snježnog brda u Pečuhu u Mađarskoj, koji je osvojio 45.132 glasa. Gupčevu lipu predložila je Javna ustanova za upravljanje
...otvori... 21.03.2019. (13:06)

ODRŽANA 107. SKUPŠTINA DVD-A BEDEKOVČINA

Prošle je subote održana 107. godišnja skupština DVD Bedekovčina. Prema izvješću predsjednika Željka Odaka, Društvo broji 151 člana, a lani je interveniralo na dva požara dimnjaka na stambenim objektima i jednom požaru na otvorenom te na uklanjanju stabla s prometnice. Istaknuo je i vježbu evakuacije i
...otvori... 20.03.2019. (13:19)

NEZAPOSLENE OSOBE UČE STRANE JEZIKE

Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Krapina u suradnji sa Školom stranih jezika Žiger proveo je programe učenja stranih jezika. Njemački jezik je završilo ukupno 9 osoba (stupanj A1 i A2), dok je talijanski jezik stupanj A1 završilo 7 osoba, a stupanj A2 6 osoba. Obrazovanje nezaposlenih je mjera kojom se
...otvori... 20.03.2019. (13:17)

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ GEOGRAFIJE ZA OSNOVCE KZŽ

U OŠ Mihovljan u ponedjeljak je održano županijsko natjecanje iz geografije za osnovne škole, na kojem je sudjelovalo 32-voje učenika. Briljirali su učenici OŠ Marija Bistrica uz mentorstvo Stjepana Čebrajeca. U kategoriji petih razreda, najbolji je bio Lovro Klancir, drugi Tomislav Joć, obojica iz OŠ Marija
...otvori... 20.03.2019. (13:16)

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ GEOGRAFIJE ZA SREDNJOŠKOLCE

Županijsko natjecanje iz geografije za srednjoškolce održano je u Srednjoj školi Pregrada, a najuspješniji su bili učenici Srednje škole Zlatar iz koje je bilo čak devetero natjecatelja. Sudjelovalo je ukupno 20 učenika iz 4 zagorske SŠ - Krapina, Zlatar, Pregrada i Gimnazija Zabok. Nakon procjene rezultata,
...otvori... 20.03.2019. (13:14)

KUD-U LOBOR DODIJELJENO 15 TISUĆA KUNA ZA TAMBURAŠKE INSTRUMENTE

KUD Lobor se javio na poziv Ministarstva kulture za predlaganje programa javnih potreba u kulturi RH, svojim programom nabave novih tamburaških instrumenata. Prijedloge za programe kulturno-umjetničkog amaterizma (glazbenog i folklornog) donosilo je kulturno vijeće te je KUD-u Lobor odobreno 15 tisuća kuna. Tim sredstvima su kupljena tri
...otvori... 20.03.2019. (13:04)

ŠESTO DIJETE OBITELJI PIŠKOVIĆ IZ DONJE STUBICE

Zamjenica župana KZŽ Jasna Petek je jučer u rodilištu Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana posjetila Silviju Pišković, koja je rodila šesto dijete. Silvija Pišković rodila je djevojčicu  dugu  50 cm i tešku 3540 grama. Zamjenica župana Jasna Petek čestitala je majci te joj je potom
...otvori... 20.03.2019. (13:03)

U TRAVNJU U ZAGORJU NOVI AUTOMATSKI RADARI

Na području Policijske uprave krapinsko–zagorske na osam lokacija tijekom travnja će se postaviti radari za automatsko mjerenje brzine. Lokacije na kojima će se postaviti automatski radari su one na kojima i inače vozači prebrzo voze, a izabrane su državne i županijske ceste u pet zagorskih gradova i dvije općine. Fiksni radari
...otvori... 20.03.2019. (13:03)

JURAJ TOPOLOVEC NOVI PREDSJEDNIK LD FAZAN MARIJA BISTRICA

U nedjelju je, kod Lovačke kuće na gori Grohot, održana redovna izborna skupština Lovačkog društva "Fazan" Marija Bistrica. Usvojena su izvješća lovnika, rizničara, nadzorne i stegovne komisije, te predsjednika društva. Za novoga predsjednika izabran je Juraj Topolovec, koji je tako naslijedio Ivana
...otvori... 20.03.2019. (13:00)

PK OLIMP ZABOK NA NATJECANJIMA U RIJECI, PULI I ZAGREBU

Ženska ekipa Olimpa iz Zaboka nastupila je na ovogodišnjem Ekipnom prvenstvu Hrvatske u plivanju održanom prošli vikend 15. i 16. ožujka u Rijeci na plivalištu Kantrida, organiziranom za najbolje hrvatske plivačke klubove rangirane u A i B divizije (od 1. do 16. mjesta). Plivačice Olimpa put Rijeke krenule su iz baze
...otvori... 20.03.2019. (12:59)

U ZABOKU ODRŽAN STOLNOTENISKI TURNIR KADETA HRVATSKE

Stolnotenski klub Zabok prošloga je vikenda bio domaćin turnira 12 najboljih kadeta Hrvatske, na kojem su nastupila i četiri zagorska  stolnotenisača, od toga trojica iz kluba domaćina. U dva dana igrali su svaki sa svakim, a prvo mjesto na kraju je osvojio Leo Vekić iz Pule sa skorom pobjeda i poraza
...otvori... 20.03.2019. (12:56)

DELEGACIJA KZŽ POSJETILA HRVATSKU ZAJEDNICU U JANJEVU

Delegacija Krapinsko-zagorske županije je u sklopu službenog posjeta Republici Kosovo u ponedjeljak, 18. ožujka 2019. godine, posjetila hrvatsku zajednicu u Janjevu na Kosovu. Hrvatska zajednica u Janjevu potječe iz 14. stoljeća, prije tridesetak godina brojala je nekoliko tisuća Hrvata, dok je danas ostalo samo oko 200 pripadnika koji žive
...otvori... 19.03.2019. (13:27)

Održana konstituirajuća sjednica Odbora ŽO Stranke rada i solidarnosti Krapinsko - zagorske župan

U Svetom Križu Začretju održana je konstituirajuća sjednica Odbora županijske organizacije Stranke rada i solidarnosti - Bandić Milan 365 Krapinsko - zagorske županije. Raspravljalo se o budućim aktivnostima stranke te su do kraja ožujka najavljene konstituirajuće skupštine u Donjoj Stubici, Zaboku i Svetom Križu Začretju,
...otvori... 20.03.2019. (10:16)

Dražen Čvek imenovan za zamjenika predsjednika ŽO HSS KZŽ

U Zaboku je održano predsjedništvo Županijske organizacije Hrvatske seljačke stranke. U skladu s novim statuom, kojeg je HSS donio na skupštini u Jastrebarskom početkom veljače, predsjednik ŽO HSS Marijan Hohnjec je za svojeg zamjenika imenovao Dražena Čveka. Donijeta je i odluka da će se programska skupština HSS
...otvori... 20.03.2019. (10:11)

I ZAGORSKI VINARI NA SAJMU PROWEIN U DUSSELDORFU

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore i Udruženja vinarstva Hrvatske, članovi Udruge "Vino Zagorje" Krapinsko zagorske županije predstavljaju se na najvećem svjetskom sajmu vina "ProWein" u Düsseldorfu. Na zajedničkom nastupu Hrvatske okupilo se 30 hrvatskih vinara, a Krapinsko–zagorsku županiju predstavljaju vinarije Bodren,
...otvori... 19.03.2019. (13:16)


Live Cam CroatiaTop 5
OŽUJAK 2019.


Anketa
ČEGA SE ODRIČETE U KORIZMI?     


Izreka tjedna
Mudar čovjek ima više koristi od svojih neprijatelja nego budala od svojih prijatelja. B. Gracian