manja slova veća slova

Dodijeljene glazbene nagrade Porin

Na završnoj jubilarnoj svečanosti Glazbene nagrade Porin koja se održala u splitskoj Spaladium Areni, a koju su u izravnom televizijskom i radijskom prijenosu na Hrvatskoj radioteleviziji vodili Iva Šulentić i Ivan Vukušić, podijeljene su statue u 12 kategorija, dok su u predprijenosu dodijeljene statue u 23 kategorije.


Mia Dimšić dobitnica je Porina u dvije najprestižnije kategorije. Album "Život nije siv", koji je producirao Branimir Jovanovac, dobitnik je Porina za Album godine, a Mijina autorska  skladba "Bezimeni" za Pjesmu godine. Kako je u predprijenosu "Život nije siv" dobio tri Porina, a drugi Mijin album "Božićno jutro" dobitnik je za najbolji album popularne duhovne glazbe, Dimšić i suradnici zajedno su osvojili šest Porina.

Pavao Mašić dobio je Porina za najbolju izvedbu klasične glazbe "Pavao Mašić: Johann Sebastian Bach: Die Kunst der Fuge BWV 1080; Contrapunctus 1". S tri Porina u predprijenosu, koji su dobili Mašić i suradnici, album ovog renomiranog klasičara dobio je četiri Porina. Grupa Chui i Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije dobili su Porin za najbolji album jazz glazbe "Chui ovu glazbu" producenta Igora Geržine, dok jeJosipa Lisac dobitnica statue za najbolju žensku vokalnu izvedbu pjesme "Tebi putujem" u suradnji s grupom Chui. Najbolja vokalna suradnja je ona Željka Bebeka i Olivera Dragojevića u pjesmi "Ako voliš ovu ženu", a Bebekov album "Ono nešto naše", koji je producirao Branimir Mihaljević, proglašen je najboljim albumom zabavne glazbe.

Najbolji album rock glazbe ima grupa Mayales za album "Simbol za sunce"producenata Pavla Mihaljevića, Jure Ferine i Petra Beluhana, a novi izvođač godine je grupa FluentesCinkuši i album "Krava na orehu", čiji je producent Dragutin Smokrović Smokva, dobitnici su Porina za najbolji album folklorne i etno glazbenajbolji album klapske glazbe je "51. Festival dalmatinskih klapa Omiš 2017. - Nove skladbe" raznih izvođača u produkciji Dušana Šarca, a "12. Glazbeni festival Šokačke pisme Županja, 2017" , u produkciji Ilije Nikolića dobitnik je Porina za najbolji album tamburaške glazbe.Također, dodijeljeni su i Porini za životna djela koje su dobili pijanistica Pavica Gvozdić,autor i književnik Jakša Fiamengo i legenda glazbene scene Oliver Dragojević.

 

Uoči televizijskog prijenosa glazbene nagrade Porin u splitskoj Spaladium Areni dodijeljene su statue u 23 kategorije. Tri Porina osvojio je album "Život nije siv" u izvedbi Mije Dimšić. Album je dobitnik u kategoriji najboljeg albuma pop glazbe, najbolje produkcije, gdje je statuu dobio Branimir Jovanovac, a naslovnica albuma autora Vjekoslava i Ivana Crnojevca te Branka Hollingsworth Nara, proglašena je i najboljim likovnim oblikovanjem. Mijin drugi album "Božićno jutro" dobitnik je Porina za najbolji album popularno duhovne glazbe, a producenti albuma su Goran Martinac, Domagoj Pavin te Damir Bačić.

U kategorijama klasične glazbe trijumfirao je Pavao Mašić odnosno njegov album"Johann Sebastian Bach: Umijeće fuge" koji je dobitnik u kategorijama najboljeg albuma klasične glazbe, najbolje snimke klasične glazbe, gdje su statuu dobili Božidar Pandurić i Alan Šnajder te najbolje produkcije albuma klasične glazbe, a producent albuma je sam Mašić. Zanimljivo je da su u kategoriji najbolje skladbe klasične glazbedva dobitnika jer su imali jednak broj glasova, a to su Bruno Vlahek za skladbu "Bruno Vlahek: Sonata za klarinet i klavir op. 42" i Olja Jelaska za skladbu "Olja Jelaska: Rodinova meditacija".

Elvis Stanić dobio je Porin za najbolji aranžman skladbe "Rusulica", koju izvodi Oliver Dragojević, a nalazi se na albumu "Air / Zrak". S Ivanom Popeskićem Stanić je dobio i Porin za najbolju snimku albuma "Air / Zrak"Oliver Dragojević dobitnik je statue zanajbolju mušku vokalnu izvedbu za pjesmu "Rusulica", sa Stanićeva albuma.


Parni Valjak za singl "Vrijeme" dobitnik je Porina za najbolju izvedbu grupe s vokalom, a album "Live in Pula" dobitnik je u kategoriji najboljeg koncertnog albuma. Također Marijan Brkić - Brk i Nenad Zubak dobitnici su Porina za najbolju produkciju albuma "Live in Pula". U toj kategoriji Porin za najbolju produkciju dobio je i Branimir Jovanovac za Mijin album "Život nije siv" jer su imali jednak broj glasova.

Matija Dedić ima najbolji instrumentalni album (izvan klasične i jazz glazbe) "Male ljubavi (Susreti)" producenata Silvija Pasarića i Matije Dedića te najbolju instrumentalnu izvedbu (izvan klasične i jazz glazbe) za pjesmu "Potraži me u predgrađu" koju izvodi s Merimom Ključo.

U kategoriji najboljeg albuma alternativne i klupske glazbe dobitnik je Kozmodrum s albumom "Gravity", kojeg je producirao Janko Novoselić, najbolja skladba jazz glazbe je"Kanbal" autora Zvjezdana Ružića u izvedbi Zvjezdan Ružić Sexteta, a najbolja izvedba jazz glazbe je skladba "Punch" u izvedbi Chuija i Jazz orkestra Hrvatske radiotelevizije.

Najbolji album pop-foklorne glazbe ima Klapa Luka "Zbog ljubavi", a producenti albuma su Olja Dešić i Sveto Popović, najbolji album za djecu je "3 praščića / Slavuj" u izvedbi Damira Urbana, Damira Martinovića - Mrleta, Mateja Zeca i Zorana Prodanovića - Prlje, a u produkciji Igora Karlića dok je najbolji povijesno-tematski album "100 originalnih pjesama" Ive Robića, urednika Bojana Mušćeta. Najbolji album s raznim izvođačima je "64. Zagrebački festival" čiji je umjetnički ravnatelj Neno Belan, a najbolji video broj imaju 2Cellos za "Game of Thrones", koji je režirao Darko Drinovac.
(Ovi tekstovi i fotografije podliježu zaštiti autorskih prava. Neovlašteno preuzimanje ili neovlašteno korištenje bilo kojeg teksta ili fotografije smatrat će se kršenjem autorskih prava i bit će podložno tužbi.)
26.03.2018. (13:56)
RZL

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je danas drugu izmjenu natječaja za provedbu tipa operacije 7.4.1. "Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu" iz Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014-2020. Ovom je izmjenom povećan ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore s milijardu na ukupno milijardu 362 milijuna 147 tisuća 808 kuna, a svrha je povećanje raspoloživih sredstava na natječaju za projekte iz Sektora dječjih vrtića s 500 milijuna na 862 milijuna 147 tisuća 808
11.12.2018. (11:16) ...otvori...

Prošloga je tjedna "Večer matematike" održana i u Srednjoj školi Zlatar, a ovogodišnja je tema bila kriptografija. Učenici, njih 58-ero, su u dva školska sata šifriranjem i dešifriranjem poruka koristeći Cezarove krugove, otkrili i zabavnu stranu matematike. Sve grupe uspješno su riješile postavljene zadatke te su dokazali da matematičke probleme, bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno uspješno rješavamo. U natjecateljskom dijelu snage je odmjerilo 19 ekipa, od kojih je pobijedila grupa 2.g2 razreda koju su činile Ivona Piščak, Lana Orsag i Martina Kovačić. Uz potporu Hrvatskog matematičkog
11.12.2018. (11:12) ...otvori...

U župnoj crkvi u Zlataru, ovoga četvrtka, 13. prosinca s početkom u 19.30 sati solistički koncert održat će sopranistica Patricija Hitrec. Na programu će biti ciklusi pjesama poznatih skladatelja i operne arije. Za klavirom će je pratiti viši umjetnički suradnik Muzičke akademije u Zagrebu, korepetitor Mario Čopor. Koncert je zapravo javna priprema Patricije Hitrec pred polaganje diplomskoga ispita u razredu ugledne hrvatske operne umjetnice, redovne profesorice Vlatke Oršanić, a organizira ga zlatarska Udruga "Miljenko Mlakar"
11.12.2018. (10:54) ...otvori...

U Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice održana je u ponedjeljak svečanost otvorenja novog CT uređaja i predstavljene ovogodišnjih investicija u bolnicu. Uz novi CT uređaj, specijalna bolnica je nabavila i novi digitalni mamografski uređaj, 24 rehabilitacijska bicikla vrijedna 600 tisuća kuna i 49 novih bolesničkih kreveta. Nove investicije iznosile su ukupno 8,6 milijuna kuna i više su nego potrebne, rekla je ravnateljica bolnice Željka Žnidarić. U obilasku bolnice i novih uređaja bili su i saborski zastupnici Marija Puh i Marko Vešligaj, župan Željko Kolar sa zamjenicom Jasnom Petek, predsjednica županijske skupštine
11.12.2018. (09:41) ...otvori...

Obilježena godišnjica smrti dr. Franje Tuđmana

Povodom 19. godišnjice smrti prvog hrvatskog predsjednika, dr. Franje Tuđmana, delegacija Krapinsko-zagorske županije predvođena županom Željkom Kolarom, njegovim zamjenicima Jasnom Petek i Anđelkom Ferekom Jambrekom te predsjednicom Županijske skupštine Vlastom Hubicki položila je u ponedjeljak, 10. prosinca, vijence i
...otvori... 11.12.2018. (08:30)

Broj nezaposlenih u Zagorju - 2499

Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Krapina krajem studenog u Zagorju je bilo registrirano 2 499 nezaposlenih osoba. U usporedbi s listopadom to je za 2,3% ili 58 osoba manje, a u odnosu na studeni 2017. godine broj nezaposlenih manji je za 25,8% ili 869 osoba. Osobe sa završenom srednjom
...otvori... 11.12.2018. (08:12)

Održan 3. memorijal Boris Markus

U organizaciji Općine Stubičke Toplice i Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – Podružnice KZŽ, Ogranka Donja Stubica u subotu je održan je 3. memorijal "Boris Markus", u znak sjećanja na tragično preminulog vukovarskog branitelja. Uoči natjecanja, na njegovoj obiteljskoj kući, načelnik Stubičkih Toplica Josip Beljak
...otvori... 11.12.2018. (09:55)

Kamo ideš Hrvatska ? - prva zimska tribina u Brestovcu Orehovičkom

Udruga Angeljeki u suradnji s OŠ Stjepana Radića iz Brestovca Orehovičkog, započinje s organizacijom svojih, već tradicionalnih Zimskih tribina, ove godine pod tematskim naslovom "Quo vadis, Croatia?" ili "Kamo ideš, Hrvatska?". Na prvoj tribini gost će biti Dario Cvrtila, asistent i predavač na Visokoj školi
...otvori... 11.12.2018. (08:41)

Ocat i sin - predstava u sklopu Zlatarske božićnice

U sklopu programa "Zlatarske božićnice" Pučko otvoreno učilište dr. Jurja Žerjavića Zlatar organizira gostovanje Zlatana Zuhrića Zuhre i Tina Sedlara, s predstavom "Ocat i sin". U ovoj komediji vidi se generacijski jaz oca i sina. Dok otac predstavlja stariju generaciju i teži sigurnijim metodama, sin je tipičan primjer modernog
...otvori... 11.12.2018. (08:56)

NAJSPORTAŠI GRADA ZABOKA ZA OVU GODINU

Drugu godinu za redom najbolji sportaš Grada Zaboka je košarkaš Antonio Črnjević, dok je košarkaški klub Zabok najbolji sportski kolektiv. Kuglač Toni Ljubić najbolji je sportaš junior, a kicboxerica Helena Sandra Tkalčević najbolja juniorka. Najperspektivniji sportaš do 14 godina je
...otvori... 11.12.2018. (10:52)

Humanitarna tombola u Klanjcu

Zagorska liga protiv raka i članovi Udruge Korak po korak do zdravlja iz Klanjca, šestu godinu za redom organiziraju humanitarnu tombolu čiji je cilj prikupiti priloge i dati potporu oboljelima od zloćudnih bolesti. Tombola će se održati danas u 18 sati u izložbenoj dvorani Gradske knjižnice u Klanjcu, uz prigodni program. Svaka je
...otvori... 11.12.2018. (09:57)

Održana Zagrepčanka - nastupili i zagorski trkači

U subotu je održana tradicionalna, sedma "Zagrepčanka", utrka na 25. kat najpoznatijeg zagrebačkog nebodera. Nastupilo je 516 natjecatelja, među njima i članovi AK "Rudolf Perešin", Gornja Stubica i SD "Lastavica", Zlatar. Iz Zlatara Jelena Gorički i Simon Buntak nastupili su u timskoj utrci i u konkurenciji 48 parova zauzeli su
...otvori... 11.12.2018. (07:53)

Općoj bolnici Zabok uručena vrijedna donacija

U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana danas je upriličena primopredaja vrijedne donacije koju su bolnici uručili predstavnici tvrtki iz Huma na Sutli, Vetropack Straže, Stražaplastike, BDF Servisa i Građevinskog poduzeća Špiljak. Odjelu za patologiju doniran je “parafinski centar” koji se koristi u svrhu
...otvori... 10.12.2018. (12:03)

Godišnja skupština Udruge osoba s invaliditetom u Zlataru

Udruga osoba s invaliditetom KZŽ u Zlataru sutra će održati redovnu godišnju skupštinu. Na skupštini će se, uz ostalo, raspravljati o prijedlogu plana i programu rada te prijedlogu financijskog plana za 2019. godinu. Skupština je sazvana u 10 sati, u Gradskoj vijećnici. Također sutra, od 10 do 12 sati, u
...otvori... 10.12.2018. (12:01)

Završio natječaj za potpore u pripremi projekata za mjere Ruralnog razvoja RH

Završio je županijski natječaj i donijete odluke o dobitnicima potpora za pripremu projektne dokumentacije za prijavu na državne natječaje iz Programa ruralnog razvoja. Potpora za pripremu dokumentacije, jedna od jedanaest županijskih mjera razvoja poljoprivredne proizvodnje u ovoj godini, a potaknula je veliki interes kod korisnika.
...otvori... 10.12.2018. (10:36)

Ured za udruge objavio javni poziv za organizacije civilnog društva

Ured za udruge objavio je javni poziv za projekte revitalizacije prostora u javnom vlasništvu, kroz partnerstvo organizacija civilnog društva i lokalne zajednice. Cilj ovog natječaja je dodjela i uređenje prostora u javnom vlasništvu za društveni život, odnosno različite aktivnosti koje su od interesa za kvalitetno
...otvori... 10.12.2018. (10:16)

Advent u Zagorju - upaljena druga adventska svijeća

U sklopu županijske manifestacije “Advent u Zagorju“, koja je ove godine posvećena dječjim vrtićima, danas je u Dječjem vrtiću Gustav Krklec u Krapini upaljena je druga svijeća na županijskom adventskom vijecu. Zajedno su je upalili polaznik vrtića Timotej Kukovačec i zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek.
...otvori... 10.12.2018. (12:11)

SNJEGULJICA I SEDAM PATULJAKA U BUDINŠČINI

U sklopu "Adventa u općini Budinščina", u subotu je u organizaciji Udruge Gotali, u budinščinskom Domu kulture održana dječja predstava "Snjeguljica i sedam patuljaka". Bila je to predpremijera još jedne predstave u izvođenju Amaterske dramske udruge "Kaj" iz Grdenaca kod Zaboka. Nakon pozdrava predsjednice Gotala, Ines
...otvori... 10.12.2018. (13:45)

SUTRA BOŽIĆNA RADIONICA DND-A HRAŠĆINA

Društvo Naša djeca Hrašćina organizira sutra božićnu radionicu u dva dijela. Prvi dio počinje u 16.30 sati u Podrućnoj školi Hrašćina gdje će se izrađivati ukrasi za bor dok je drugi dio, kićenje božićne jelke, najavljen u zgradi Općine Hrašćina u 17.45. Na radionicu su pozvana djeca i
...otvori... 10.12.2018. (13:43)


Live Cam CroatiaTop 5
PROSINAC 2018.


Anketa
ŠTO VAM JE DRAŽE?     


Izreka tjedna
Hodam polako, ali nikada unatrag. Abraham Lincoln